Author Topic: How To Export Spore Creatures to Maya  (Read 24162 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Yokto

  • Street Fighter
  • *****
  • Posts: 6243
  • Do not feed the Giant Gnawling.
    • View Profile
Re: How To Export Spore Creatures to Maya
« Reply #15 on: August 07, 2009, 08:16:40 am »
Well this is cool. To Bad Maya is expensive as heck. But this opens up for some nifty things. Would be fun to see spore creatures turn up as part of mod projects ;)
Check out my Creatures.
The Ęthirans
The Echin
The Jinnivons
Star Citizen Ref code: STAR-JLJP-LRTC
When you singing up use code and get 5000 credits for free ;)

Offline DarkDragon

  • Final Fantasy Fanatic
  • *****
  • Posts: 6501
    • View Profile
Re: How To Export Spore Creatures to Maya
« Reply #16 on: August 07, 2009, 09:11:37 am »
Well this is cool. To Bad Maya is expensive as heck. But this opens up for some nifty things. Would be fun to see spore creatures turn up as part of mod projects ;)

There's Blender which is free and has a collada plugin that works anyways :P
DarkDragon's Minecraft Survival Server (use this as the IP):

gamingsteve.dyndns.org

- The server uses a whitelist, if you're not on the whitelist (can't connect), PM me your minecraft name.

Offline Yokto

  • Street Fighter
  • *****
  • Posts: 6243
  • Do not feed the Giant Gnawling.
    • View Profile
Re: How To Export Spore Creatures to Maya
« Reply #17 on: August 07, 2009, 11:21:11 am »
Ahh... OK i did not get that. Though the last time i used Blender it was not that good. I hope they have improved on it.
Check out my Creatures.
The Ęthirans
The Echin
The Jinnivons
Star Citizen Ref code: STAR-JLJP-LRTC
When you singing up use code and get 5000 credits for free ;)

Offline DarkDragon

  • Final Fantasy Fanatic
  • *****
  • Posts: 6501
    • View Profile
Re: How To Export Spore Creatures to Maya
« Reply #18 on: August 08, 2009, 03:42:05 am »
Ahh... OK i did not get that. Though the last time i used Blender it was not that good. I hope they have improved on it.

Blender can be as powerful as Maya if you know how to use it, it just looks different and it is very shortcut based.

By the way, can anyone upload an exported creature so I can give it a go in blender?
DarkDragon's Minecraft Survival Server (use this as the IP):

gamingsteve.dyndns.org

- The server uses a whitelist, if you're not on the whitelist (can't connect), PM me your minecraft name.

Offline Xeno264

  • Defender Devotee
  • ***
  • Posts: 447
  • Don't eat the yellow snow.
    • View Profile
Re: How To Export Spore Creatures to Maya
« Reply #19 on: August 08, 2009, 04:41:50 am »

Offline Yokto

  • Street Fighter
  • *****
  • Posts: 6243
  • Do not feed the Giant Gnawling.
    • View Profile
Re: How To Export Spore Creatures to Maya
« Reply #20 on: August 08, 2009, 06:16:03 am »
Ahh... OK i did not get that. Though the last time i used Blender it was not that good. I hope they have improved on it.

Blender can be as powerful as Maya if you know how to use it, it just looks different and it is very shortcut based.

By the way, can anyone upload an exported creature so I can give it a go in blender?

Last time i used it it crashed all the time. Was very unstable. But that was a long time ago.
Check out my Creatures.
The Ęthirans
The Echin
The Jinnivons
Star Citizen Ref code: STAR-JLJP-LRTC
When you singing up use code and get 5000 credits for free ;)

Offline dekdes

  • Pong Paddle
  • *
  • Posts: 4
  • Creativity ® Us!
    • View Profile
    • DeKDeS&Mogway Sims 2 Creations
Re: How To Export Spore Creatures to Maya
« Reply #21 on: September 14, 2009, 11:45:29 am »
You can simply open the DAE file with photoshop CS4 extended.  Which supports DAE files.

You could render it in photoshop too, but what I do is export the 3d layer in photoshop, and export it as an OBJ file which I can open then in carrara pro 7.

I render it, and later in photoshop again I extra enhance the image.

Some results:






photoshop only render (played around with the bumpmaps and lighting within photoshop):





Offline Spore-addict

  • Kaboom Boomer!
  • ****
  • Posts: 717
    • View Profile
Re: How To Export Spore Creatures to Maya
« Reply #22 on: September 17, 2009, 07:36:15 am »
Have carrara 6.....do I need carrara 7


Has no clue how you render in that program. Is more or less strugling to get anything out of it.

Have imported the creature and textures but it does not look very sweet. And the shadows etc are missing.

Do you replace the textures on the creature or do something with them?
Master Raytracer Spore-addict = KarmaCowboy

See you out there, feel free to comment my creatures.

Offline GroxGlitch

  • Gyruss Gyrusian
  • *****
  • Posts: 2718
  • Somehow, I've even less of a clue what's going on.
    • View Profile
Re: How To Export Spore Creatures to Maya
« Reply #23 on: January 02, 2010, 10:19:55 pm »
Does Carrara 6 Pro have collada? I sooooo want to make Photos that are better than those cr***y Spore .png's.

Offline Kitkat

  • Ultima III Time Lord
  • *****
  • Posts: 2859
  • Beep Boop.
    • View Profile
Re: How To Export Spore Creatures to Maya
« Reply #24 on: January 02, 2010, 10:24:45 pm »
dude, crap isn't a swear word, it's only confusing if you bleep it out like that.
Goddamnit kitkat, you make me look late
Come check out The Bino and The Ni'Calls
(Or don't these are old and embarrasing)