Author Topic: "Picture Capture = No Sound Effects" Glitch/Annoyance  (Read 3119 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Doomsday

  • Track and Field Jock
  • *****
  • Posts: 2475
  • And, boom goes the dynamite.
    • View Profile
"Picture Capture = No Sound Effects" Glitch/Annoyance
« on: September 09, 2008, 10:52:39 pm »
When I go to capture a picture using the "C" Button it will cause an annoying glitch 8 times out of 10. The screen will flash like normal but the "click" sound will never play. And nearly all sounds stop. Background music and ambient sounds seem to work, but creature sounds cease to function. The only way for me to fix this is to enter the Sporepedia, enter an editor or wait for whatever issue it's having to resolve. When that happens, every sound plays at once even if it was suppose to play several minutes ago.


"Never gonna give you up. Never gonna let you down. Never gonna run around and hurt you." - Elvis Presley

Offline Goomashroom

  • Boot Hill Bandit
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: "Picture Capture = No Sound Effects" Glitch/Annoyance
« Reply #1 on: September 09, 2008, 11:15:42 pm »
Same thing here.

Offline Rct2mad

  • Ultima Lord
  • ****
  • Posts: 733
  • =)
    • View Profile
    • Spore-Galore (Link may not work)
Re: "Picture Capture = No Sound Effects" Glitch/Annoyance
« Reply #2 on: September 09, 2008, 11:38:57 pm »
Ditto. >:(

Offline immortius

  • Sea Battler
  • ***
  • Posts: 396
    • View Profile
Re: "Picture Capture = No Sound Effects" Glitch/Annoyance
« Reply #3 on: September 09, 2008, 11:47:03 pm »
My camera sound is delayed by about 6-8 seconds, but it does come.

Offline Moogie

  • Missile Commander
  • **
  • Posts: 248
    • View Profile
Re: "Picture Capture = No Sound Effects" Glitch/Annoyance
« Reply #4 on: September 10, 2008, 04:16:45 am »
Not sure if this is related to picture taking, but I also lose sound effects sometimes.

But in space, that's a good thing. Goodbye horrendously annoying creature voices!! :D

Offline Anisi

  • Lunar Lander Leader
  • *
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: "Picture Capture = No Sound Effects" Glitch/Annoyance
« Reply #5 on: September 10, 2008, 07:42:25 am »
Same problem here. Thought it was just my computer though. Guess not.

Offline Legodragonxp

  • Excitebike Gearhead
  • *****
  • Posts: 3556
  • Now for some real user power...
    • View Profile
Re: "Picture Capture = No Sound Effects" Glitch/Annoyance
« Reply #6 on: September 10, 2008, 09:03:00 am »
I found that by going in to options and reducing the image size to small (note Medium is HUGE at 2.2 megs per shot) that it is a little better...

.. of course, I am writing this right after my game crashed from taking a picture. Grrrr.

-Lego

Offline bluntaxe

  • Atari Combat Vet
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: "Picture Capture = No Sound Effects" Glitch/Annoyance
« Reply #7 on: September 10, 2008, 01:52:57 pm »
same issue, it appears to be a lag issue as it saves the picture. 
I find it ironic that the picture capture lags the game more than the video capture.

Offline Legodragonxp

  • Excitebike Gearhead
  • *****
  • Posts: 3556
  • Now for some real user power...
    • View Profile
Re: "Picture Capture = No Sound Effects" Glitch/Annoyance
« Reply #8 on: September 10, 2008, 02:27:58 pm »
But in space, that's a good thing. Goodbye horrendously annoying creature voices!! :D

If you look in the audio settings you can turn down/off the voices.
-Lego

Offline Moogie

  • Missile Commander
  • **
  • Posts: 248
    • View Profile
Re: "Picture Capture = No Sound Effects" Glitch/Annoyance
« Reply #9 on: September 10, 2008, 03:34:52 pm »
But I want to keep other creature sounds, like roaring and grunting. Just not those hideous voices.