Author Topic: Post Your In Game Graphic Settings!!  (Read 4433 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline WeAreLegion

  • Wolfenstein Wunderkind
  • ****
  • Posts: 855
    • View Profile
    • Noigel's Art
Post Your In Game Graphic Settings!!
« on: September 08, 2008, 01:02:27 pm »
Thought it would be useful for everyone to share what their settings are on, both to stroke and repair egos as well as ensure everyone has a smooth experience without ganking their eye candy.

My settings are all medium with the exception of creature and overall textures, which are on high.  My resolution is set to 1600x1000 (i think that is the setting) and I don't mess with graphic cache since I dunno what that does!

Overall the game only has some slow frame-rate issues in the beginning of cell and when there is a lot going on, but it is not too bad.  Unfortunately since the game does not include the option to force v-sync and Macs don't allow you to mess with the graphics card, I do get tearing but i am learning to ignore it.

What about the rest of you?  What are YOUR settings?

Feel free to include screens if you really need to show off as well! :P



Offline Gauphastus

  • Ice Climber
  • *****
  • Posts: 4131
  • Hey, man.
    • View Profile
    • Gauphastumblr
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #1 on: September 08, 2008, 01:05:01 pm »
Max.

Yeah.

Max everything.
"Ma all the gods of furious strong be with you as you crunch opposents, and live like a windrammer as you f**k."
       ~Ricky Wangstrom

Offline j99450

  • Phoenix Fighter
  • **
  • Posts: 168
  • Eagle42 on Sporepedia
    • View Profile
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #2 on: September 08, 2008, 01:07:18 pm »
Getting the game latter today hopefully, but the CC is all max with 2048MB video cache(got 4 gigs of ram), @1680x1050, all settings maxed.


Offline WeAreLegion

  • Wolfenstein Wunderkind
  • ****
  • Posts: 855
    • View Profile
    • Noigel's Art
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #3 on: September 08, 2008, 01:10:22 pm »
Getting the game latter today hopefully, but the CC is all max with 2048MB video cache(got 4 gigs of ram), @1680x1050, all settings maxed.

I ran the CC all maxed out on my portable PC...Spore was basically unplayable at a graphic level i would tolerate.

On the Mac, all maxed out on CC, and what I have above in Spore.  I noticed the shadows are nothing in the CC compared to the true game as well as some of the other textures which are bumped up.

Offline Megajames75

  • Asteroids Aficionado
  • **
  • Posts: 117
    • View Profile
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #4 on: September 08, 2008, 01:12:34 pm »
Getting the game latter today hopefully, but the CC is all max with 2048MB video cache(got 4 gigs of ram), @1680x1050, all settings maxed.

Ditto,
My sporepedia page:

http://www.spore.com/view/profile/Cold-Fire

I have over 50 creatures, I only upload my best so each of these should be good. All my creatures work ingame, and are beliveable.

Please take a look at my sporecast of the Flob species:

http://www.spore.com/sporepedia#qry=ssc-500012834975

Offline j99450

  • Phoenix Fighter
  • **
  • Posts: 168
  • Eagle42 on Sporepedia
    • View Profile
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #5 on: September 08, 2008, 01:13:55 pm »
I'm confident I can do it, got a 2.6Ghz Phenom x3 and a GeForce 8600GT under the hood :) .


Offline smjjames

  • Out Run Speedster
  • *****
  • Posts: 5158
    • View Profile
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #6 on: September 08, 2008, 01:14:23 pm »
Getting the game latter today hopefully, but the CC is all max with 2048MB video cache(got 4 gigs of ram), @1680x1050, all settings maxed.

Ditto,

ditto x2, I don't know what the video cache is for me, but I had the CC on all settings at max. Should be getting the game sometime today.

Offline WeAreLegion

  • Wolfenstein Wunderkind
  • ****
  • Posts: 855
    • View Profile
    • Noigel's Art
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #7 on: September 08, 2008, 01:15:19 pm »
Well I hope to hear from some who don't have it maxed to see what their settings and experiences are! ;)

Offline Tr0n

  • Dragster Diehard
  • ***
  • Posts: 341
    • View Profile
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #8 on: September 08, 2008, 01:16:25 pm »
Max settings.  I have a Geforce 8800 GT OC.
1024 MB graphics cache.  I only have 1gb RAM at this moment, but I'll have 3 shortly.
Hey love crusader, I want to be your space invader
For you I will descend the deepest moon crater
I is more stronger than Darth Vapour
Obey me, I is your new dictator

Offline HeatherFeather

  • Boot Hill Bandit
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #9 on: September 08, 2008, 01:42:15 pm »
Well I hope to hear from some who don't have it maxed to see what their settings and experiences are! ;)

Lucky you, I don't have mine maxed ^^
I have everything at medium, and I even have some at low! That is because I want the game to run smoothly so I have have to sacrifice its wonderful graphics :(
The ones I have on low, by the way, I think are the field depth or whatever one and...shadows? Or something else. I don't want to get on and check right now  :D

Offline WeAreLegion

  • Wolfenstein Wunderkind
  • ****
  • Posts: 855
    • View Profile
    • Noigel's Art
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #10 on: September 08, 2008, 02:01:44 pm »
Well I hope to hear from some who don't have it maxed to see what their settings and experiences are! ;)

Lucky you, I don't have mine maxed ^^
I have everything at medium, and I even have some at low! That is because I want the game to run smoothly so I have have to sacrifice its wonderful graphics :(
The ones I have on low, by the way, I think are the field depth or whatever one and...shadows? Or something else. I don't want to get on and check right now  :D


Well thanks and when you get a  chance...post those specs!

Offline huggkruka

  • Space Ace
  • *****
  • Posts: 2988
  • Totally powers
    • View Profile
    • My Digitalart.org profile
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #11 on: September 08, 2008, 02:02:54 pm »
Everything at low since the game started lagging horribly, but it doesn't seem to help. Might be another issue. Low looks pretty poor compared to most other games.

Offline Moogie

  • Missile Commander
  • **
  • Posts: 248
    • View Profile
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #12 on: September 08, 2008, 02:06:51 pm »
Max settings. Not a smidgen of lag, but, like everyone else, the ingame textures are bugged and appear as low quality.

Offline tuggles

  • Lunar Lander Leader
  • *
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #13 on: September 08, 2008, 02:07:28 pm »
I have all settings maxed on 1440x900 res. My laptops stats are 1.8ghz processor 2 gigs ram and nvidea 8700gt gfx

Offline Rusted

  • Battlezone Captain
  • ***
  • Posts: 312
    • View Profile
Re: Post Your In Game Graphic Settings!!
« Reply #14 on: September 08, 2008, 02:44:37 pm »
I have an Nvidia Gefore 8800 and don't the option for anything over 1280x720???  Is this monitor dependent or am I missing something?


Terraforming. 
Turning dirt, forming.
Turning dirt; forming.
Terraforming.


Rusted -Sporepedia Name and Link
PM if you add me, I'll return the favor.