Author Topic: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)  (Read 3174 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Evildude

  • Dragster Diehard
  • ***
  • Posts: 335
    • View Profile
Because I feel kinda bad when they pop up on a nice planet that I want and the whole committing genocide thing so I could use it. I'd like to be able to scoop them up and move them somewhere else.


I need a sig because the lack of one annoys me.
Life, the Universe, and Everything
http://www.spore.com/view/profile/Evildude

Offline Pardan

  • Brain Games Mastermind
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #1 on: September 06, 2008, 08:44:27 pm »
Don't think it is possible. You can scoop them up, but I can't tell you if you can make them a tribe again, or if they will just roam the new land as wild creatures.

I haven't tried to do it myself. I rather terraform a planet to suit my needs. Which is more challenging then relocating a tribe from a nice planet :)
Sporepedia user.

http://www.spore.com/sporepedia#qry=usr-Thoram

<embed width="384" height="206" bgcolor="#FFFFFF" src="http://www.spore.com/flash/csa_widget.swf?userid=2263024371&username=Thoram&host=http%3A%2F%2Fwww.spore.com%2Fview%2Fuser-thumbnail" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" scale="showall" name="latest-creatures" /></emb

Offline Evildude

  • Dragster Diehard
  • ***
  • Posts: 335
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #2 on: September 06, 2008, 08:47:26 pm »
Don't think it is possible. You can scoop them up, but I can't tell you if you can make them a tribe again, or if they will just roam the new land as wild creatures.

I haven't tried to do it myself. I rather terraform a planet to suit my needs. Which is more challenging then relocating a tribe from a nice planet :)

But when a nice T3 planet pops up a two stars away, its hard to resist. Especially early on when you don't have the spice flow.
I need a sig because the lack of one annoys me.
Life, the Universe, and Everything
http://www.spore.com/view/profile/Evildude

Offline Fobok

  • Fishing Derby Champion
  • ***
  • Posts: 369
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #3 on: September 06, 2008, 08:55:20 pm »
Give it a try and see? I think it should let you, but you'd probably need to place them on a T3 as well.

Offline Evildude

  • Dragster Diehard
  • ***
  • Posts: 335
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #4 on: September 06, 2008, 08:57:28 pm »
Give it a try and see? I think it should let you, but you'd probably need to place them on a T3 as well.

I have tried. They just build a small little campfire and die out after minute or two.

And I think I've seen Tribes on T2 planets.

I don't feel like checking right now, but if someone else wants to go experiment with this, let us know.
I need a sig because the lack of one annoys me.
Life, the Universe, and Everything
http://www.spore.com/view/profile/Evildude

Offline Pardan

  • Brain Games Mastermind
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #5 on: September 06, 2008, 08:58:22 pm »
yeah. dropping them of on a planet that might not be suitable for you, will probably not be suitable for them either, so you pick them up, drop them off and they die because the target planet is wrong... or you didn't do it in the right order
Sporepedia user.

http://www.spore.com/sporepedia#qry=usr-Thoram

<embed width="384" height="206" bgcolor="#FFFFFF" src="http://www.spore.com/flash/csa_widget.swf?userid=2263024371&username=Thoram&host=http%3A%2F%2Fwww.spore.com%2Fview%2Fuser-thumbnail" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" scale="showall" name="latest-creatures" /></emb

Offline Myshuno

  • Zork Emperor
  • ****
  • Posts: 523
  • WAHOOOO!!!!
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #6 on: September 06, 2008, 08:59:13 pm »
well after a while of a creature being on a planet theyll go into the tribal stage, then the civ, then space, then theyll come and put you on some different planet and see how you like it. i'd just go with the mass genocide of infidels option, but thats just me.
Right on

Offline Dasmike

  • Fire Truck Driver
  • *
  • Posts: 33
  • Check out dasmike on Sporepedia
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #7 on: September 06, 2008, 09:01:05 pm »
It's silly, really, to attempt to preserve them in any way. There are far greater matters to attend to, such as the survival of your civilization.
"I trod on the neck of the King of Babylon like a steppu-stool, and received the officers of the temple of Marduk before me in chains, making supplication to me. I took from Babylon ten talents of gold and a thousand talents of silver. I took the gods of Babylon, and placed them in the house of Ashur. I overthrew the King of Babylon, and placed on his throne the lowliest of my slaves."

Offline Doomsday

  • Track and Field Jock
  • *****
  • Posts: 2475
  • And, boom goes the dynamite.
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #8 on: September 06, 2008, 09:03:07 pm »
It's silly, really, to attempt to preserve them in any way. There are far greater matters to attend to, such as the survival of your civilization.

But won't somebody think of the children?
"Never gonna give you up. Never gonna let you down. Never gonna run around and hurt you." - Elvis Presley

Offline Evildude

  • Dragster Diehard
  • ***
  • Posts: 335
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #9 on: September 06, 2008, 09:04:17 pm »
It's silly, really, to attempt to preserve them in any way. There are far greater matters to attend to, such as the survival of your civilization.

Well, yeah, but when I particularly like a creature or I don't feel like being mean, having another option would be nice.

Don't think it is possible. You can scoop them up, but I can't tell you if you can make them a tribe again, or if they will just roam the new land as wild creatures.

I haven't tried to do it myself. I rather terraform a planet to suit my needs. Which is more challenging then relocating a tribe from a nice planet :)


I tried to relocate them to a livable T2 I wasn't planning on using a few systems away from my area. It wasn't the prettiest planet in the galaxy, but definitely survivable.
I need a sig because the lack of one annoys me.
Life, the Universe, and Everything
http://www.spore.com/view/profile/Evildude

Offline Fobok

  • Fishing Derby Champion
  • ***
  • Posts: 369
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #10 on: September 06, 2008, 09:08:41 pm »
I tried to relocate them to a livable T2 I wasn't planning on using a few systems away from my area. It wasn't the prettiest planet in the galaxy, but definitely survivable.

Survivable for a space colony, maybe, but perhaps not for a tribal civ? (I don't know, just totally guessing.)

Offline Evildude

  • Dragster Diehard
  • ***
  • Posts: 335
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #11 on: September 06, 2008, 09:10:49 pm »
I tried to relocate them to a livable T2 I wasn't planning on using a few systems away from my area. It wasn't the prettiest planet in the galaxy, but definitely survivable.

Survivable for a space colony, maybe, but perhaps not for a tribal civ? (I don't know, just totally guessing.)

I'm like, 90% sure tribes can live on a T2. I guess I'll go check it out in a few minutes.
I need a sig because the lack of one annoys me.
Life, the Universe, and Everything
http://www.spore.com/view/profile/Evildude

Offline Dasmike

  • Fire Truck Driver
  • *
  • Posts: 33
  • Check out dasmike on Sporepedia
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #12 on: September 06, 2008, 09:11:06 pm »
It's silly, really, to attempt to preserve them in any way. There are far greater matters to attend to, such as the survival of your civilization.

Well, yeah, but when I particularly like a creature or I don't feel like being mean, having another option would be nice.

Don't think it is possible. You can scoop them up, but I can't tell you if you can make them a tribe again, or if they will just roam the new land as wild creatures.

I haven't tried to do it myself. I rather terraform a planet to suit my needs. Which is more challenging then relocating a tribe from a nice planet :)


I tried to relocate them to a livable T2 I wasn't planning on using a few systems away from my area. It wasn't the prettiest planet in the galaxy, but definitely survivable.

Abduct a few and put them in your menagerie, you can save their species and have an interesting conversation piece for dinner parties.
"I trod on the neck of the King of Babylon like a steppu-stool, and received the officers of the temple of Marduk before me in chains, making supplication to me. I took from Babylon ten talents of gold and a thousand talents of silver. I took the gods of Babylon, and placed them in the house of Ashur. I overthrew the King of Babylon, and placed on his throne the lowliest of my slaves."

Offline martyk

  • Simon Belmont
  • *****
  • Posts: 5334
  • Never underestimate the power of dolphin!
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #13 on: September 06, 2008, 09:19:33 pm »
One thing I did find, if you droop them off near one of your cities, they'll walk over and enter the city hall.
Quote from: Doctor Zay
Martyk is a handsome fish.
Quote from: Brandonazz
This dolphin is delicious.
Quote
<Sgore> Martyk, mentally I always picture you as like, our forums bartender.
<Neoadept> I've always pictured you trapped in a tuna net

Offline Sasha

  • Wizard of Wor
  • ***
  • Posts: 298
    • View Profile
Re: Is it possiable to relocate a tribe to another planet? (Maybe spoilers)
« Reply #14 on: September 06, 2008, 09:21:55 pm »
I am curious about this too..mainly, because I want to seed as many planets as possibles with life other than my own species. I've picked a  bunch of T2 tribal aliens and dropped them on a T1 planet on their own star system and now I'm waiting to see if anything happens. How long does it takes for you guys, for a planet with life, to develop the creature stage, the tribal stage and so on? or do they only develop on T3  planets?